Friday, 29 March 2013

Usaha Tangga Kejayaan

Bismillahirrahmanirrahim. 
Dengan Nama Allah, Tuhan Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

Harap maklum, title macam entri motivasi penceramah dari Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) kan, tapi ini bukanlah berkisarkan tentang pelajaran, namun intipati dan mesej dari entri ini yang boleh digunapakai untuk semua golongan termasuklah students yang sedang membaca entri ini.


Amboi korang kalau bab online cepat je ye.. 

Integration dah study belum??

Haa, yang Form 4 tu... correction Ujian 1 dah settle dah? 


Hikhik.... Jangan marah haaa... Usik sikit je...

Ehhh.. jap-jap.

Gambar ni boleh guna ni untuk students Form 2.

Tunjukkan kat mana sel deria masam, manis, masin dan pahit  di lidah .

Hikhikhik.
Ehem.
Back to the topic.


Entri kali ini adalah back dated ye readers. Aku sebenarnya dah lama benar tak update entri blog ni sebab banyak sangat keje! I mean, memang banyak sangat! So, waktu cuti-cuti macam ni, barulah aku berkesempatan untuk update blog. 

Update pun dah tak berapa update sangat la. 
Cerita dah basi. 
Hahaha.

Setelah lama kami tak keluar bersama, aku dan AB decide nak bawak Faiq keluar untuk merapatkan silaturrahim antara kami.

So, kami dengan bangganya membawa Faiq ke Jusco Bukit Tinggi (again? duh!) untuk window shopping.

Hanyalah window shopping memandangkan hari tersebut adalah dalam pertengahan bulan. 

So faham-faham la.



Duit jangan kau pergi....
Tinggalkan diriku sendiri...


So, layankan gambar-gambar sepanjang kami berusaha mengambil hati Faiq dengan mengumpannya dengan kecanggihan teknologi seperti Galaxy Tab dan juga keseronokan bermain game di tempat permainan kanak-kanak, Jusco Bukit Tinggi.

Adakah usaha kami berjaya? 

Sama-sama kita saksikan.


:)


Macam aku je kan yang beriya. Diorang wat taktau je.
Guys..
What do we expect anyway?


Abah sedang berusaha untuk mengambil hati dak tecik Faiq dengan mengumpan game dalam Tab.
Nampaknya tiada respon positif dari target (Faiq).

Abah pulak yang syok main game.


Abah tidak berputus asa lalu membawa Faiq ke Playland Jusco Bukit Tinggi, Klang.

Playland kah namanya? Aku main hemtam je sebab aku pun tak tau. Kikikiki.


Ok, target macam berminat dengan mainan kat sini.
Steady abah...

Eh apa yang di tengok tu.....

*



*



*



*


Ohhhh...si big teeth rupanya!

Mentang-mentanglah sekarang dah ada teeth..
Dia pun sibuk jugak nak kawan ngan big teeth..


Alamak, target mulai takut dengan big teeth!

Lariiiiiiii!



Target nampaknya takut dengan semua benda termasuk la game ni.

Dalam takut-takut tu sempat jugak nak sentuh-sentuh button.


Usaha gagal nampaknya.

Lalu kami pun pulang dengan hampa sebab Faiq langsung tak happy dengan aktiviti jalan-jalan kali ni.

:(


Perjalanan pulang ke rumah perlu melintasi Giant Bukit Tinggi. 
Tiba-tiba aku terfikir, 

Why not kita bawak Faiq gi Giant? Selama ni, dia tak pernah jejak kaki (lebih tepat, aku yang tolong jejakkan kaki dia) ke sana.

Lalu AB menyahut cadangan aku dan terus belok menuju ke Giant.

Sebenarnya dulu kami takut nak bawak Faiq ke Giant sebab Giant kan tempat tumpuan, semua yang nak beli barang dapur mesti cari Giant bukannya Nobita ataupun Sizuka.
So kami assume Giant ni macam crowded gila and avoid Faiq dari bersiar-siar kat sana.

Tapi kali ni, naluri aku rasa nak bawak Faiq kat sana.

So we did brought him there. And guess what?


*



*



*



*



*



*


video

*



*



*




*




*

Faiq loves balls!

To be precise, Faiq loves balls in the ball cage at Giant!

Hahaha.


We made it!


Yes!!!!!


Usaha kami berjaya akhirnya untuk membawa Faiq jalan-jalan sambil bergumbira.

Poor Faiq.. Berbulan-bulan tak keluar jalan-jalan dengan mama dan abah.

Itupun hanyalah di Giant je.

Giant telah berjaya menambat hati Faiq.

Bukannya Jusco mahupun Pavilion.

:')

Giant pun Giant lah.

Asalkan Faiq boleh senyum dan ketawa.


I love you sweetie!














4 comments:

  1. LOL! How cute! Such a big laugh he has.

    It's amazing how random things can amuse our kids kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tasha, it's quite surprising anyway..
      I never knew that he so interested in playing balls.

      What is Luqman's?

      :)

      Thanks for reading!

      Delete
  2. Haha dah besar ni semua benda pun he finds amusing. Kekadang gelak sorang2 :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, he is going to be a big brother soon. Mesti pandai jaga diri dah.

    Semoga selamat melahirkan dan dipermudahkan segala urusan ya..

    Amin.. :)

    ReplyDelete